Smartphones uit! Pak een gezelschapsspel van Mattel

2020-11-08

Steeds koudere wind blaast door de straten en iedereen zit vaker binnen. Maar haal je een gezelschapsspel tevoorschijn, dan vul je de woonkamer met warmte. Goed moment om de leukste spelletjes van Mattel Games op een rijtje te zetten. Bekijk ook de winactie onderin!

Voor de allerjongsten onder ons

Met Puck het Mopshondje is het lachen, gieren en brullen geblazen. Lukt het jou om de meeste snoepjes aan het mopshondje te voeren? Het spel winnen is al top, maar het is net zo leuk is om te zien hoe het geinige hondje alle snoepjes probeert te vangen.

Of pak de Stapelgekke Alpaca erbij en leg om de beurt een spelstuk op zijn zadel. Maar wees er snel bij, want als je er te lang over doet dan spuugt de opvliegende alpaca in je gezicht. Blegh! Liever een kaartspelletje? Dan is het tijd voor een potje Uno Junior of Skip Bo Junior.

Gezelligheid hangt in de lucht

Met Pictionairy Air teken je met een speciale pen het woord van jouw kaartje in de lucht. De rest moet raden wat het is. Download de app op je smartphone of tablet, richt de camera op de tekenaar en de luchttekening verschijnt op het beeldscherm. En maak je niet druk als je niet kunt tekenen. Dat maakt het raden alleen maar geestiger! Gaan alle smartphones 's avonds uit? Stap dan over op het klassieke Pictionary Bordspel. Dit spel komt met 2 uitwisbare bordjes en viltstiften.

'Woordenschat is één woord, schat'

Woordkunstenaars en taaltechneuten in de familie? Dan kan jullie avond niet stuk met een ouderwets potje Scrabble Original. Of geef het klassieke bordspel een twist met Scrabble Duplicate. Want hierin gebruikt iedereen dezelfde 7 lettertegeltjes om het beste woord te vormen. Dit spel kan gespeeld worden met 2 tot 6 spelers.

Jong geleerd is oud gedaan met Scrabble Junior. Kinderen (vanaf 5 jaar) leren met deze Scrabble-variant hun eerste woordjes. Ook krijgen ze een voorsprongetje, want op het bord staan tientallen voorbeeldwoorden afgebeeld.

Niets boven een kaartspel

Grappig hoe je met een simpel kaartspelletje voor een bak gezelligheid zorgt. Zo ook met Skip Bo. Speel al je kaarten in de volgorde van 1 tot 12 om de winst binnen te slepen. En is iedereen bekend met het klassieke kaartspel Rummy? Daag ze dan uit met een potje Phase 10!

Ook is er nog het wereldberoemde UNO. Hierin kun je beter geen open kaart spelen, want het lijkt heel veel op het kaartspel Pesten. Toe aan wat variatie? Dan geef je dit spel een verrassend leuke draai met UNO Flip of UNO Showdown.

Actie verlopen

3x Spellenpakket

Yes! Mattel Games en bol.com geven nu 3x UNO Showdown, Scrabble Duplicate én Pictionary Air weg. Kans maken? Klik op onderstaande button en vertel ons welke van deze 3 games je het liefst met je gezin wilt spelen. Winnaars krijgen persoonlijk bericht.