Tart de zwaartekracht met GraviTrax!

2020-10-11

Met GraviTrax combineer je natuurkunde, wiskunde én creativiteit om de gaafste kogelbaanparkours te bouwen. Dankzij de diverse bouwelementen en tientallen uitbreidingssets is geen idee te gek. In dit blog: de nieuwe starterset van GraviTrax en hoe je die nóg vetter maakt!

Kogelharde hersenkraker

*Zoeeeeef!* Kijk die kogel gaan! Een GraviTrax-baan is niet zomaar een knikkerbaan. Want hier ontdek je spelenderwijs de wetten van de zwaartekracht. Met de GraviTrax Starter Set zet je de eerste stapjes in het bouwen van een episch kogelbaansysteem.

Het doel is om de kogel zo snel (en spectaculair) mogelijk naar de finish te lanceren. Maar makkelijker gezegd dan gedaan... Want gaat de kogel te snel en vliegt 'ie van de baan of blijft hij netjes op koers? Tijd om je probleemoplossend vermogen aan het werk te zetten!

Til je creatie naar een hoger level!

Naast de gewone starterset is er nu ook de GraviTrax Verticale Starter Set. In deze gloednieuwe set heb je de mogelijkheid om je kogel de hoogte (of juist de diepte) in te schieten. Zo bouw je kogelbanen op verschillende hoogten en laat je ze zelfs dóór de pilaren gaan. To infinity, and beyond!

Eindeloos experimenteren

Vergis je niet, want de startersets van Gravitrax zijn nog maar het begin. GraviTrax brengt regelmatig te gekke uitbreidingen uit die nóg meer sensatie brengen aan je kogelbaanavontuur. Zo verken je grote hoogten in de GraviTrax Vertical Expansion óf gooi je wat variatie in de mix met de GraviTrax Vertical Mixer.

Zin om de zwaartekracht in de maling te nemen? Dat test je met de GraviTrax Vertical Splitter! Gaat de kogel snel genoeg, dan schiet hij moeiteloos over het klepje heen. Maar gaat hij te langzaam, dan valt hij door het klepje naar beneden en volgt hij een andere weg.

Let op: de uitbreidingen zijn alleen te gebruiken in combinatie met een GraviTrax Starter Set.