Deze 5 essentials maken borstvoeding zo comfortabel mogelijk

2020-10-11

Geef je voor het eerst (weer) borstvoeding? Dan hebben jij en je baby eventjes nodig om elkaar te leren kennen. Je lichaam is er immers nog niet aan gewend om een kindje aan de borst te hebben. Geen nood! Van lanolinezalf tot sterilisatiezakken: met de volgende 5 essentials van Medela maak jij je borstvoeding zo comfortabel en prettig mogelijk.

Vernieuwde Purelan lanolinezalf: eerste hulp bij pijnlijke tepels

Begin je net met voeden, dan zal je kindje vaak en lang drinken. Niet vreemd dus dat je tepels daardoor wat gevoelig of pijnlijk aanvoelen. Een tepelzalf helpt je door je tepels te verzorgen én te beschermen.

De vernieuwde Purelan lanolinezalf van Medela – verkrijgbaar in tubes van 37 gram en 7 gram – biedt nóg sneller verlichting en is nóg langer werkzaam. Purelan is een 100% natuurlijk product dat veilig is voor jou en je baby. Je hoeft het dus niet weg te halen voordat je baby gaat drinken. Niet alleen is de zalf geschikt voor pijnlijke tepels, maar ook voor schrale lippen en droge plekjes op de huid van je baby. Handig dus om altijd in je handtas of luiertas te hebben!

Best Handig: een voedingsbeha vergemakkelijkt het voeden

Of je nu thuis of buitenhuis borstvoeding geeft: je wilt graag dat je kindje goed en zonder gedoe bij de borst kan. De voedingsbeha Comfort van Medela open je makkelijk met één hand. De voedingsbeha Nacht biedt ’s nachts extra comfort.

Alle borstvoedingslingerie van Medela is naadloos, voelt zacht aan op de huid en stretcht mee met je veranderende lichaam. Zo kan je baby dag en nacht comfortabel drinken en geniet jij 24/7 van comfort!

Zoogkompressen: houd het droog bij lekkende borsten

Is je melkproductie op gang gekomen? Dan is het heel normaal dat je borsten wat melk lekken. Zoogkompressen zijn onmisbaar om natte plekken in je kleding te voorkomen. De individueel verpakte wegwerp zoogcompressen van Medela zijn ideaal voor bijvoorbeeld onderweg of op je werk. Een duurzame keuze zijn de wasbare zoogcompressen, die zijn gemaakt van een speciaal antibacterieel materiaal dat beschermt tegen geurtjes en bacteriën.

Lekken je borsten matig tot weinig? Dan kun je kiezen voor de Ultra Thin wegwerpcompressen. Doordat ze extra dun zijn, kun je ze discreet onder je kleding plaatsen en tóch beschermd blijven tegen lekken.

Bewaar moedermelk makkelijk en veilig

Wanneer je moedermelk afkolft – bijvoorbeeld als je weer gaat werken – is het handig om een voorraadje moedermelk op te bouwen. Afgekolfde moedermelk bewaar je eenvoudig en veilig met de bewaarzakjes van Medela. Ze nemen weinig ruimte in je vriezer in en hebben een groot oppervlak waarop je de afkolfdatum kunt schrijven.

Dankzij de dubbele zipsluiting én dubbele wanden hoef je je geen zorgen te maken over lekkende melk.

Snel en grondig steriliseren

Als het om de veiligheid en gezondheid van je baby gaat, wil je geen risico’s nemen. Daarom is het belangrijk om alle kolfonderdelen en moedermelkflesjes goed schoon te maken en te steriliseren. Een tijdrovend proces. Om het steriliseren van de onderdelen sneller en vooral ook makkelijker te maken, gebruik je de quickclean sterilisatiezak van Medela.

Met slechts een beetje water, een magnetron en 3 minuutjes tijd desinfecteer je de kolfonderdelen eenvoudig en veilig!

Welke Medela essential wordt voor jou een lifesaver?

Alles van Medela bekijken?